U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een product of dienst levendig voor te stellen en er reclame voor te maken. Bijvoorbeeld met verklarende video’s, die bijzonder geschikt zijn om complexe onderwerpen in korte tijd te presenteren, vooral wanneer zij geanimeerd zijn. Op die manier krijgt de kijker snel toegang tot moeilijke onderwerpen zonder moeizame teksten te moeten lezen!

Anderzijds kunnen imagofilms het bedrijfsimago bevorderen! Dit verhoogt het niveau van bekendheid en branding, en de internetaanwezigheid zelf wordt versterkt. Als gevolg daarvan stijgt ook de omzet van de onderneming.

De gebruiksmogelijkheden zijn dus legio en bieden bijna onbeperkte mogelijkheden! Net zo flexibel is de uitvoering of het maken van een video. Het maakt niet uit of het geanimeerd, echt geschoten, zwart-wit, emotioneel, feitelijk of of! Er zijn vele formaten waarin video’s kunnen worden gebruikt.

Video’s zijn dan ook vrij allrounders. Of het nu gaat om extra integratie op de website, verspreiding via social media-kanalen of als blikvanger op beurzen of bij een pitch/speech, als u eenmaal in de productie hebt geïnvesteerd, kan een video heel gemakkelijk worden verspreid.