Hoeveel kost een trouwvideo en hoe ontwikkelt de prijs zich?

Een bruiloft is vaak een keerpunt in het leven van twee mensen, dat men zich graag herinnert. Steeds vaker besluiten toekomstige echtparen een of meer professionele cameramannen in te huren om de huwelijksceremonie en/of de daarop volgende huwelijksfeesten te filmen. U wilt ook graag een huwelijksfilm laten maken, maar heeft geen idee wat de kosten daarvan zijn?

De prijs van een huwelijksfilm wordt gegenereerd uit uw individuele wensen

Bij het plannen van een huwelijksvideo is het vooral belangrijk dat de klant vooraf de cameraman of cameramannen ontmoet, elkaar leert kennen en de belangrijkste momenten bespreekt die op de huwelijksreceptie zullen zijn. Zo kan van meet af aan worden bepaald welke scènes en momenten voor u van bijzonder belang zijn en wat er onder geen beding mag ontbreken in de afgewerkte film. Afhankelijk van hoeveel speciale verzoeken u inbrengt, kunnen de kosten van uw huwelijksvideo oplopen.

Hoeveel kan een huwelijksfilm kosten en welke factoren bepalen de prijs

Er zijn nauwelijks grenzen aan de verbeelding en artistieke vrijheid in zo’n productie en elke speciale wens kan de basisprijs veranderen. Daarom is het moeilijk om een algemene prijs te geven voor een trouwfilm van gemiddelde kwaliteit en lengte. Voor de volgende lijst, welke drie belangrijke factoren van invloed zijn op de kosten van de huwelijksvideo, gebruiken we daarom gemiddelde waarden en gaan we uit van een enkele cameraman:

  1. voorbereiding
    In overleg met uw huwelijksvideografen wordt een concept voor de huwelijksfilm gemaakt en wordt een opnameschema opgesteld, waarin ook wordt aangegeven welke en hoeveel apparatuur nodig is. Wilt u alleen de huwelijksceremonie, alleen de volgende vieringen of alles samen opnemen? Door één of twee cameramannen? Afhankelijk van de bestelling zijn hier al 500 tot 1000 € geboekt.
  2. filmopname
    De trouwdag wordt begeleid door de toegewijde cameraman en discreet gefilmd vanaf de achtergrond. Hiermee speelt hij in op de eerder vastgestelde wensen en afhankelijk van de duur van de opname (meestal tussen 10 en 15 uur) wordt de huwelijksfilmer nog eens 1000 tot 2000 € in rekening gebracht.
  3. postproductie
    Om de film volledig emotioneel te kunnen uitspelen, wordt hij na afloop van de opnames uitgebreid herwerkt. Afhankelijk van het feit of u filmmuziek, animaties of iets dergelijks wilt integreren in uw huwelijksvideo, kan de prijs hiervan variëren tussen 500 en 1000 €.

Conclusie: Om de kosten voor uw huwelijksfilm laag te houden, moet u in detail plannen!

Afhankelijk van uw individuele wensen kan een professionele huwelijksvideo met een looptijd van ongeveer een uur tussen 2000 en 4000 € kosten. Het is daarom belangrijk om de technische inspanning van tevoren te plannen en rekening te houden met wat je echt nodig hebt voor je filmproductie en wat je eventueel moet doen zonder om de prijs van je huwelijksfilm zo laag mogelijk te houden.