Recruitment video. Waar moet je op letten?

Ben je voor je bedrijf op zoek naar personeel en wil je zo duidelijk mogelijk laten zien waar jouw bedrijf voor staat? Dan kun je het beste een vacature in de vorm van een video laten maken. Op deze manier kun je passie en vakmanschap beter overbrengen, dan in een tekst op een webpagina. De eventuele sollicitant krijgt via een video al een goed beeld van hoe het er binnen jouw bedrijf aan toe gaat en ziet zo meteen zijn of haar toekomstige collega’s.

Wie wil je bereiken met de video?

Belangrijk is om te onthouden wie je met je recruitment video wil gaan bereiken. Wat is de doelgroep? Wanneer je op zoek bent naar junior medewerkers, is het karakter van de video al gauw anders dan wanneer je ervaren medewerkers zoekt. Natuurlijk is de functie die de sollicitant zal gaan vervullen ook van groot belang. Een creatieve functie vraagt om een eigentijdse en natuurlijk creatieve recruitment video, in tegenstelling tot formelere en zakelijkere functies. Bij die video staan het tonen van ervaring en connecties centraal.

Betrek het bestaande personeel bij de video

Een vacature in de vorm van een video is zeer geschikt om het personeel dat al langere tijd bij je bedrijf werkt erbij te betrekken. Zo kunnen sollicitanten zien wie er bij het bedrijf werkzaam zijn en misschien voelen ze direct al een klik. Interview je bestaande personeel en laat ze vertellen wat er fijn is aan het werken voor het bedrijf. Laat op deze manier zien dat er sprake is van een informele sfeer binnen het bedrijf. Tenslotte is het belangrijk dat de toekomstige werknemers zich thuis gaan voelen bij het bedrijf.

Zorg voor een professionele video

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: ga all-in voor een zo professioneel mogelijke recruitment video. Gebruik enkel duidelijke geluidsopnames, zorg voor een goede beeldkwaliteit van de video en laat de fragmenten mooi in elkaar overlopen. Hiermee laat je aan de sollicitanten zien dat professionaliteit van belang is voor je bedrijf en dat je weet wat je doet. Een videograaf beschikt over de nieuwste en beste opnameapparatuur en zijn ervaren in het maken van professionele video’s. Overleg is hierbij natuurlijk altijd nodig. Houd de videograaf op de hoogte van je ideeën en doelen.

Optimaliseer de video voor social media

Tegenwoordig worden jonge sollicitanten vaak via social media naar jouw website geleid. Zorg er dus voor dat je recruitment video geoptimaliseerd wordt voor de verschillende social media kanalen, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Hierbij geldt dat de video’s niet te lang moeten zijn, vaak niet langer dan 30 seconden. Het moet gauw duidelijk zijn waar je bedrijf voor staat en waarom ze moeten gaan solliciteren. De meeste mensen hebben het geluid van hun telefoon niet aanstaan bij het gebruik van social media. Voeg dus altijd ondertitels aan deze video’s toe, zodat ze niks missen.