Site logo

Krijg meer views voor uw video’s op YouTube

Veel mensen zijn bekend of zelfs beroemd geworden door hun YouTube-video’s. Maar voor elke Youtube beroemdheid zijn er duizenden mensen die moeite hebben om kijkers naar hun video’s te lokken. Om uw video’s vaker te kunnen bekijken, moeten ze niet alleen onderhoudend zijn, maar moet u ook weten hoe u uw werk goed kunt beschrijven en op de markt kunt brengen. In dit artikel leert u hoe u met een paar eenvoudige stappen meer kijkers naar uw YouTube-video’s kunt laten kijken.

Methode 1: Gebruik een passende beschrijving

1. Geef uw videobestand een passende naam.

Als het over hagedissen gaat, moet het woord “hagedis” in de bestandsnaam van de video voorkomen. Noem het bijvoorbeeld “creepy-lizard.mov.

2. Bedenk een aansprekende titel voor uw video.

Het moet kort, dwingend en to the point zijn. Als uw video gaat over een kind dat zijn macaroni en kaas in alle richtingen heeft verspreid, noem het dan gewoon “De Macaroni Ramp”. Het moet de interesse van uw publiek wekken zonder al te veel weg te geven.
U kunt deze tool ook gebruiken op YouTube om de meest populaire trefwoorden weer te geven, die u vervolgens kunt gebruiken voor uw eigen video’s.

3. Beschrijf uw video in detail.

De meeste mensen negeren deze stap, maar je moet het serieus nemen als je je publiek wilt uitbreiden. Beschrijf uw video zo goed mogelijk in de ruimte die u ter beschikking staat. Schrijf in 2-3 paragrafen een interessante en nauwkeurige beschrijving van wat uw publiek van uw video kan verwachten.

4. Gebruik de beste tags.

Gebruik alle trefwoorden uit de titel en beschrijving in de sectie “Tags” om meer kijkers aan te trekken. Hoe zinvoller de tags die u gebruikt, hoe vaker uw video in de zoekresultaten van andere mensen zal verschijnen. Als je bijvoorbeeld een video van je schattige, slaperige hond publiceert, gebruik dan woorden als “moe”, “hond”, “grappig” en “schattig”.
U kunt gebruik maken van tags die zowel uw eigen als andere relevante en bekende video’s beschrijven. Dit zorgt ervoor dat zo veel mogelijk mensen uw video zien als ze een zoekopdracht uitvoeren op YouTube.

Methode 2: Breng je video in omloop…

 1. Als je je video eenmaal hebt gepubliceerd, deel hem dan met zoveel mogelijk mensen. Hoe eerder u begint met het delen van uw video, hoe groter de kans dat het een sensatie wordt op YouTube. Als je een week wacht voordat je het aan anderen laat zien en het wordt in die tijd nauwelijks bekeken, is de kans veel groter dat je het vergeet.
 2. E-mail uw video naar vrienden, familie en collega’s. Maak een e-maillijst aan van mensen die je goed genoeg kennen om je YouTube-video daadwerkelijk te bekijken. Stuur ze de link naar uw video en moedig ze aan om hem te bekijken. Je kunt toevoegen “Ik kan niet wachten om te horen wat je ervan vindt” om ze te laten zien dat je echt verwacht dat ze de video bekijken. Als het je niet kan schelen dat je andere mensen ergert, kun je de link ook naar zoveel mogelijk mensen sturen.
  Als uw video over een fascinerend onderwerp gaat en uw e-mail is overtuigend geformuleerd, heeft u een goede kans dat een meerderheid van de ontvangers uw video zal bekijken, zelfs als ze u nauwelijks kennen.
 3. Deel uw video op sociale netwerken. Deel uw video op Facebook, Twitter en elk ander sociaal netwerk waarvan u lid bent.
 4. Gebruik een blog of website om uw video te promoten. Als u een blog of website heeft, kunt u deze gebruiken om uw video te promoten. Als je geen van beide bezit, maar een vriend hebt met een bekende blog of website, vraag hen dan om je te helpen door je video te delen met hun volgers.

Methode 3: Vergroot de kans dat iemand uw video bekijkt

 1. Gebruik aantekeningen.
  Annotaties zijn een geweldige manier om het aantal van uw videoweergaven te verhogen. Ze stellen u in staat om video’s aan elkaar of aan uw kanaal of afspeellijsten te koppelen. Een annotatie kan de kijker een verwijzing geven naar een soortgelijke video van jou, als hij/zij het leuk vond wat hij/zij zag. Zo kunt u ze urenlang uw verschillende video’s laten bekijken.
 2. Profiteer van de abonnees.
  Meer abonnees krijgen is een uitstekende manier om te garanderen dat meer kijkers uw video’s zullen bekijken. Wanneer iemand zich op uw kanaal abonneert, ziet hij alle nieuwe video’s die u uploadt op zijn homepage en kan hij zelfs instellen dat hij een e-mail ontvangt wanneer u een nieuwe video plaatst. Als u meer abonnees wilt, kunt u uw kijkers aan het einde van uw video vertellen dat ze zich moeten abonneren op uw kanaal. U kunt opmerkingen gebruiken of zelfs een e-mail sturen om het hen te laten weten.
 3. Maak afspeellijsten.
  Deze afspeellijsten spelen de genoemde video’s achter elkaar af, net als een muziekafspeellijst. Als u afspeellijsten met meerdere video’s maakt, is de kans groter dat er meer kijkers naar uw video’s kijken. Als u bijvoorbeeld een afspeellijst van verschillende gymnastiekvideo’s maakt, kan uw kijker eerst een video over het cartwheel bekijken, en dan verder gaan met een video over de handstand.
 4. Plaats een videoreactie.
  Als u uw video echt wilt promoten, bekijk dan de populairste video’s en plaats een reactie. Bijvoorbeeld, als er een video genaamd “De schattigste puppy ter wereld” is, post dan een videoantwoord met de titel “Een nog schattigere puppy”.

Methode 4: Gebruik deze extra methoden om meer kijkers aan te trekken

 1. Gebruik speciale YouTube-tools om uw videoweergave te vergroten. Er zijn een aantal geweldige tools die u kunnen helpen bij het promoten van uw video’s en het vergroten van uw video-weergave. Enkele sites die hiervoor geschikt kunnen zijn zijn TwittFame.com en Twiends.com.
 2. Koop videoweergaven voor uw YouTube-video’s. Als je echt serieus bent over het verhogen van je kijkerspubliek, kun je goed geld betalen om een groot aantal videoweergaven te krijgen direct nadat je je video hebt gepubliceerd. Als u geïnteresseerd bent in deze methode, kijk dan naar “YouTube-Views kopen” en zorg ervoor dat de dienst een goede reputatie heeft en niet zondig duur is.

Tips

 • Wees altijd aardig voor andere YouTube-gebruikers, want andere mensen waarderen dit.
 • Maak vrienden met iemand die nieuw is op YouTube. Help hen om hun eerste stappen te zetten en ze zullen je waarschijnlijk terugbetalen in videoweergaven. En wie weet, als hij “beroemd” wordt, vertelt hij misschien op een gegeven moment iedereen over jou.
 • Schrijf commentaar onder absoluut elke video die je bekijkt. Vooral als de video niet zo bekend is, omdat de persoon die de video heeft geüpload deze zal waarderen. Als je kritiek wilt leveren, moet je de vuistregel volgen dat je bij elke kritiek ten minste twee positieve aspecten moet benadrukken.

Waar moet je opletten?

 • Je moet altijd onthouden dat als je dit alles alleen maar doet voor meer videoweergave, je nergens komt. Je moet oprecht proberen een publiek op te bouwen, video’s te maken en mensen te vermaken.
 • Vermijd spammen onder de video’s van andere mensen. Sommige mensen kunnen zich bewust worden van je kanaal, maar de meesten zullen zich ergeren.
 • Wanneer u video’s uploadt naar YouTube, moet u voorzichtig zijn met uw veiligheid. Als je jonger bent dan 18 jaar, moet je toestemming krijgen van je ouders. Ook moet je nooit alleen met een vreemdeling afspreken die je op het internet hebt ontmoet.