Site logo

7 redenen waarom uw bedrijf niet zonder videomarketing kan

De meeste bedrijven die online marketing gebruiken, gebruiken voornamelijk deze kanalen: SEO, SEA en sociale media. Waarom u als aanvullend kanaal ook de videomarketing moet gebruiken, leert u in het artikel van vandaag.

Gelukkig erkennen steeds meer bedrijven dat met name contentmarketing en videomarketing belangrijk is. Om videomarketing te kunnen gebruiken, moet men het onderwerp meer aandacht geven en er een bijbehorend budget voor uitgeven.

In het blogbericht van vandaag laten we u 7 redenen zien waarom geen enkel bedrijf zou moeten doen zonder videomarketing.

 1. Verbeter de zichtbaarheid van SEO
  Investeert uw bedrijf veel tijd in zoekmachineoptimalisatie? Niet alleen traditionele strategieën kunnen uw zichtbaarheid in de zoekmachine verbeteren, maar video’s maken hier vandaag ook een groot deel van uit. Studies hebben aangetoond dat sites met video-inhoud 50 keer vaker verschijnen op de eerste resultatenpagina van de zoekmachine. Als je je video ook uploadt naar YouTube, is het mogelijk dat een rich snippet (zoekresultaat met een miniatuurafbeelding) prominent verschijnt.
 2. Breng u onder de aandacht van nieuwe klanten
  Met videomarketing kunt u een video gebruiken om nieuwe klanten te bereiken, omdat veel van uw potentiële klanten video prefereren dan op tekst gebaseerde inhoud. Tegenwoordig wordt er meer en meer video-inhoud gebruikt door internetgebruikers (op dit moment kijkt 64% van alle internetgebruikers video’s), kun je je richten op een groot publiek, waardoor je bericht langer in het geheugen van potentiele klanten blijft dankzij de combinatie van audiovisuele stimuli.
 3. Doelgroepspecifieke aanpak
  In vergelijking met tv-advertenties biedt Video Marketing u een groot voordeel op het gebied van targeting. Net als bij andere online marketingkanalen maakt videomarketing ook doelgroepspecifieke targeting mogelijk. Om het potentieel van je video te maximaliseren, moet je deze kans benutten om uiteindelijk de hoogst mogelijke statistieken te bereiken.
 4. Vermarkt uzelf op de een na grootste zoekmachine ter wereld
  Als u kiest voor videomarketing, zijn er geen grenzen aan de ultieme marketing van uw video. Er zijn talloze kanalen op het wereld wijde web die mogelijkheden bieden voor publicatie. Dit omvat o.a. YouTube, waarvan gebruikers 6 miljard uur video-inhoud per maand bekijken. YouTube biedt zeer gedetailleerde maatregelen om de video zowel gratis (door SEO) als betaald (via betaalde advertenties) te promoten.
 5. Zorg voor een snelle distributie van de inhoud
  Als je op sociale netwerken zoals Facebook bent, heb je misschien gemerkt dat mensen steeds weer verschillende content leuk vinden en delen. U kunt dit in uw voordeel gebruiken. Video-content is hier bijzonder geschikt voor – een artikel of een afbeelding die is gedeeld, zal snel in de stroom van informatie ten onder gaan. Aan de andere kant levert video-inhoud vaak geweldige miniaturen op, die in het optimale geval een eerste interesse wekken en de kijker aanmoedigen om te klikken. Daarnaast wordt professionele video-inhoud vaker gedeeld dan alle andere inhoud.
 6. Versterken van branding / interesse creëren
  Met effectieve videomarketing verspreidt u uw boodschap zodat duizenden nieuwe kijkers u in de gaten houden. Zo leert een nieuwe gebruikersgroep over uw bedrijf en de diensten die u aanbiedt. Uw naam krijgt bekendheid en zorgt voor meer aandacht. Bovendien krijgt u met doorlopende videomarketing een unieke verkooppropositie bij uw concurrenten.
 7. Verhoog de verblijftijd op uw website
  Met een video vergroot u de tijd die uw kijkers op hun eigen pagina doorbrengen. Deze statistiek is met name belangrijk omdat deze aangeeft hoe lang bezoekers met uw inhoud doorbrengen. Een succesvol gebruik van videomarketing moet kijkers aanmoedigen om meer informatie te verzamelen over hun prestaties, een aankoopbeslissing te nemen of contact met u op te nemen.

Voorbereiding op een videomarketingcampagne

Natuurlijk vereist videomarketing enige voorbereiding voordat het goed kan worden gebruikt. We raden aan een videomarketingplan te maken. Het gedetailleerde doelgroeponderzoek speelt een zeer belangrijke rol. U moet ook van tevoren weten wat u met uw campagne wilt bereiken. Lees hier de 10 tips voor als je zelf wilt starten met videomarketing.

Je hebt de voordelen van videomarketing erkend en nu wil je direct beginnen? U weet echter niet welke inhoud het beste bij u past? Laat een van onze marketing videografen met u meedenken. Bekijk hier alle marketing videografen!