Site logo

4 Netwerkmiddelen om uw bruiloft videobedrijf te laten groeien

Het advies, “het gaat erom wie je kent”, is misschien niet altijd waar, maar voor het laten groeien van je huwelijksvideobedrijf is deze eeuwenoude wijsheid vlekkeloos.

Wanneer u meer mensen in de huwelijksbranche kent, zullen meer professionals uit de huwelijksbranche u aanbevelen aan klanten. Het is eenvoudige wiskunde. Maar tegelijkertijd is het ook netwerken, wat veel professionals zien als het absolute, het allerergste, het allerergste.

Pijnlijk of niet, netwerken is een integraal onderdeel van de groei van uw bruiloftsvideobedrijf. Maar hier is het goede nieuws: het hoeft niet zo verschrikkelijk te zijn. Als u op uw voorwaarden netwerken – en, denk er maar niet aan als netwerken – zult u in staat zijn om uw bedrijf en uw “bruiloftsvriendengroep” te laten groeien in het proces.

Hier zijn vier manieren waarop ik het leuke soort netwerken heb gebruikt om te groeien als huwelijksfilmer.

1. Een lokale bijeenkomst bijwonen voor je branche

Een van de gemakkelijkste manieren om mensen in uw vakgebied te ontmoeten is het bijwonen van een evenement dat specifiek voor uw branche is bedoeld. Nu realiseer ik me dat dat geen raketwetenschap is – en het begint heel erg op netwerken te lijken – maar luister naar me. Als u zich bij een groep trouwfotografen en planners voegt, hebt u al de lastige kleine praatjes die gericht zijn op het vinden van een gemeenschappelijkheid uit de weg. Je bent al verbonden met deze aanwezigen door simpelweg in de huwelijksbranche te zitten. U kunt grappige klantverhalen delen, grip hebben op de huidige locatievoorschriften of over droomklanten praten – en ze zullen het krijgen. En, met deze gemeenschappelijke interesse, zult u gemakkelijk klikken met ten minste een paar van de aanwezige mensen. Dat betekent dat je met meer huwelijksvrienden vertrekt dan dat je gekomen bent!

Mijn favoriete bruiloftsmeetgroep is Rising Tide. Hoewel ze niet volledig gericht zijn op de bruiloftsindustrie (ze richten zich op creatieven in het algemeen), lijken drie van de vier aanwezigen bij het evenement aangesloten te zijn, dus het is een geweldige plek om relaties op te bouwen met lokale professionals in uw vakgebied.

2. Gebruik Instagram

Het is moeilijk om een huwelijksgids te schrijven zonder Instagram, en dit onderwerp is niet anders. Instagram is een van de beste manieren die ik heb gevonden om mijn netwerk in de huwelijksbranche op te bouwen. Nog beter? U kunt zich richten op de professionals die u wilt.

Toen ik voor het eerst naar New York City verhuisde, ben ik begonnen met het volgen van lokale trouwfotografen en andere videografen om het landschap te begrijpen. Maar het ging niet alleen om de concurrentie, dat was het eigenlijk helemaal niet.

Ik volgde lokale collega’s om de professionals te zien waarvan ik dacht dat ik er het beste mee in contact zou komen. Toen ik ze eenmaal gevonden had, gleed ik in hun DM’s en vroeg of ze koffie of een drankje wilden halen. Binnen een paar weken had ik meerdere koffiemeetings en mijn netwerk in de huwelijksbranche groeide. Maanden later, deed mijn bedrijf dat ook.

3. Word lid van de Facebook-groepen

Facebook is een ander social media platform dat een grote (maar over het hoofd geziene) netwerkmogelijkheid heeft: Facebook groepen. Nichegroepen voor industrieën en interesses bestaan in heel Facebook, en bruiloftspecifieke groepen zijn eigenlijk behoorlijk lucratief. Bruiloftsvideogroepen zoals Wedding Film School bieden peer-to-peer inspiratie, kritiek en tweede opnames (en soms ook lead). Andere, meer algemene lokale bruiloftsgroepen, zijn een geweldige manier om in contact te komen met fotografen en planners bij u in de buurt.

Een waarschuwing: Behandel deze groepen net zoals u dat zou doen bij een netwerkevenement. Zeker, het is makkelijker om jezelf te promoten als je comfortabel achter het scherm zit, maar het is effectiever om op een authentieke manier deel te nemen en je eigen kritiek en inspiratie te geven alvorens in te springen met een oproep voor werk.

4. Kom voor elke bruiloft opdagen

Natuurlijk zal je fysiek komen opdagen, maar zorg ervoor dat je hart er ook in zit. Bruiloften zijn een van de beste manieren om potentiële klanten aan te trekken. Als bruidsmeisjes je vrolijk zien omgaan met de bruid, zullen ze je naam in gedachten houden voor vrienden of hun eigen toekomstige bruiloften. Als een tante van de bruid ziet dat je, zeg maar, een vork oma liet vallen, zal ze onder de indruk zijn van je toewijding aan het werk, en ze zal je waarschijnlijk aanbevelen aan haar eigen kinderen en hun vrienden.

Ben jij genetwerkt, maar ben je klaar om je merk verder te laten groeien? Schrijf je in op videograafzoeken.nl om je creatieve merk te laten groeien. Gratis bonus netwerk platform van ons!