10 tips voor het maken van jouw eigen video-advertenties

Videoreclame is een van de beste manieren om jouw producten op de markt te brengen. Volgens Hubspot heeft 64% van de consumenten meer kans om een product online te kopen na het bekijken van een video. Profiteer dus van deze kracht. Maar hoe maak je een video-advertentie? Wat moet je in gedachten houden als het gaat om video marketing? We hebben in dit artikel 10 essentiële tips voor het maken van jouw eerste video voor je samengevat.

1. een verhaal verzinnen

Begin met het brainstormen van je ideeën. Bekijk de producten eens goed. Waar gaat je ontwerp over? Waar denk je aan als je er naar kijkt? Wat is de boodschap die je wilt overbrengen met het ontwerp? Verzamel alle ideeën en maak een mindmap. Het visualiseren van de ideeën kan je helpen bij het creëren van een plot voor jouw reclame. Schrijf indien nodig een script. Het kan jou helpen jouw ideeën tot leven te brengen.

2. let op het land/de cultuur van de doelgroep

Zorg ervoor dat de ideeën passen bij de cultuur van de doelgroep. Marketingdeskundigen letten bij het maken van reclame altijd op de cultuur. Als je achtergrondinformatie nodig hebt over gedrag in verschillende culturen, is het de moeite waard om de website van Geert Hoofstede te bezoeken. De perceptie van de inhoud kan immers verschillen van cultuur tot cultuur. Wat je als grappig beschouwt, wordt in jouw doelcultuur misschien niet als grappig ervaren. Sommige culturen geven de voorkeur aan tekst en informatie over het product, terwijl anderen verwachten dat de advertentie een bepaald gevoel of emoties oproept. Zorg er dus voor dat je de doelgroep en hun cultuur kent om het meeste uit de videoreclame te halen.

3. beknoptheid is de key

Uit onderzoek blijkt dat 5% van de kijkers na 60 seconden stopt met het bekijken van een video, en zelfs 60% na 2 minuten. Dus als je wilt dat jouw video de aandacht van potentiële klanten trekt, geldt het motto “hoe korter hoe beter”. Een goede 30 seconden is perfect genoeg om jouw product te presenteren en is ook kort genoeg voor de klanten, zodat ze niet het gevoel krijgen dat ze de advertentie moeten overslaan. Dus het is praktisch een win-win situatie.

4. het publiek boeien in de eerste 5 seconden

Uw potentiële klanten aan het begin van de video, of liever gezegd in de eerste 5 seconden, fascineren is waarschijnlijk de belangrijkste taak bij het maken van een videoadvertentie. Je moet de interesse van de kijkers wekken en ze laten blijven kijken. De beste manier om hen ervan te overtuigen dat je hun tijd waard bent, is ervoor te zorgen dat de potentiële klanten zich met jouw product kunnen identificeren. Creëer een overtuigende verhaallijn die de klanten zal verleiden om zich voor te stellen aan het product. Denk ook aan de inkomende muziek. Onderzoek toont aan dat humoristische muziek goed werkt, maar het moet wel passen bij je ontwerp. Als dit niet het geval is, probeer dan emotionele of opwindende geluiden. Een andere manier om de aandacht te trekken is om de beperkte beschikbaarheid van de producten te benadrukken.

Ook al moet het begin van de advertentie de aandacht van de kijkers trekken, geef ze nog niet alles. Creëer een beetje spanning. Dit is zeker niet gemakkelijk en vereist een verstandige keuze van beelden en een goed taalgebruik, maar het kan uiteindelijk wel de moeite waard zijn.

5. duidelijke termen gebruiken

Een duidelijk en precies taalgebruik is zeer belangrijk als je een specifieke boodschap wilt overbrengen via reclame. Probeer technische termen te vermijden. Deze hebben vaak geen positief effect op de doelgroep. Gebruik duidelijke en precieze termen om ervoor te zorgen dat de doelgroep het product en de waarde ervan begrijpt. Neem ook duidelijke zinnen op zoals “Limited edition”, “Only available here”, “Don’t miss this unique opportunity”, of “Are you a …-fan? Dan is dit product voor u” om het bijzondere karakter van het product te benadrukken.

6. de perfecte audiobestanden en opnamen voor de video vinden

Het vinden van de juiste muziek klinkt moeilijker dan het is. Er zijn veel websites waar je de juiste muziek of geluidseffecten voor jouw idee kunt vinden. Hier zijn een paar websites die je kunt overwegen:

 • Freesound.org
 • YouTube Audiobibliotheek
 • Premiumbeat.com

Naast muziek moet je ook de perfecte opnames voor de video vinden. Als je een hoogwaardige camera hebt, kun je ook je eigen opnamen maken. Als je denkt dat je dat niet kunt, maak je dan geen zorgen, er zijn een aantal geweldige websites met geweldige opnames beschikbaar om te downloaden. We raden je aan om op www.placeit.net te kijken waar je een aantal geweldige T-shirt mock-ups en video’s kunt vinden.

Als je op zoek bent naar meer algemeen beeldmateriaal voor jouw video, kan je het hier vinden:

 • Videvo: gratis stock video-opnames
 • Pixabay: gratis beelden en video-opnamen
 • Pexels : gratis stockfoto’s

Daarnaast zijn er ook veel publieke domeinen met mogelijke opnames voor jouw reclame die niet auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals www.Pond5.com en www.Archive.org.

7. het juiste bewerkingsprogramma vinden

Wat voor jou het juiste bewerkingsprogramma is, hangt af van de vraag of je jouw video op een smartphone of op een computer wilt bewerken. Als je de voorkeur geeft aan de smartphone, kan je de volgende apps uitproberen:

 • Power Director (Android)
 • iMovie (Apple)
 • Splits door Gopro

Als je liever op de computer werkt, kunnen deze programma’s iets voor jou zijn:

 • IMovie: Met Apple Movie Maker kan je de foto’s, video’s en audiobestanden importeren en een professioneel ogende video maken.
 • Windows Movie Maker: Gratis bewerkingsprogramma met een breed scala aan functies
 • Quik van Gopro: Gebruiksvriendelijk programma voor het maken van video’s of diavoorstellingen
 • Lumen 5: Gratis programma dat jouw reclameslogans omzet in een video. Je kunt zelfs call-to-actions integreren!
 • Da Vinci Resolve: Gratis bewerkingssoftware voor professioneel ogende video’s

8. Selecteer de juiste thumbnail

Onderschat nooit de impact van een videominiatuur. Het is het eerste wat potentiële klanten zien, en het kan hun keuze om al dan niet naar een video te kijken beïnvloeden. Het is als het ware de “cover” van je video. Probeer dus een in het oog springende en interessante thumbnail te selecteren die de interesse van potentiële klanten zal wekken en die al een kleine preview van de inhoud van de video biedt, bijvoorbeeld een preview van het ontwerp dat je verkoopt.

9. plan waar en wanneer de videoadvertentie zal worden uitgebracht

Als je de video eenmaal hebt gemaakt, moet je nadenken over waar je hem wilt publiceren en wanneer. Zorg ervoor dat het platform en de timing die je kiest past bij jouw marketingstrategie. Waarschijnlijk het meest gebruikte platform voor videoreclame in t-shirtmarketing is Facebook. Facebook geeft jou de mogelijkheid om call-to-acties zoals “Koop nu” of “Ontdek meer” te integreren. Deze optie verschijnt automatisch wanneer je de video uploadt! Maar Facebook is niet de enige optie voor videoreclame. Denk eraan om de video op te nemen in e-mails naar de klanten. Volgens onderzoek leidt geïntegreerde video in een e-mail tot een toename van 200-300% in de click-through rate. Maar je kunt ook een productvideo maken en deze integreren in de landingspagina van de website of Facebook-pagina om de conversie te verhogen. Er zijn dus veel mogelijkheden voor videoreclame.

10. analyseren en experimenteren

Zodra de video is gepubliceerd, zal je moeten wachten, observeren, analyseren en aanpassingen maken. Facebook biedt inzichten om de impact van de video-advertenties te analyseren. Bestudeer de gegevens in detail en gebruik ze om de reclame te verbeteren. Durf te experimenteren met jouw reclame. Probeer verschillende lengtes, verschillende muziek, verschillende beelden of verschillende termen en ontdek wat het beste werkt voor u. Het kan even duren, maar vergeet niet: de ondervinding is de beste leermeester